Fri frakt över 1000 kr

  • Handla
  • Kategorier
  • Kollektioner
  • Dukningar
  • Om oss

Integritetspolicy


Integritetspolicy


Mateus värnar om din personliga integritet och arbetar för att säkerställa att dina personuppgifter skyddas vid användning av våra tjänster. Genom att godkänna policyn i samband med köp eller lämnande av uppgifter så samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med nedan.

Vem är ansvarig för personuppgifterna?

Mateus Stock AB

Vilka personuppgifter inhämtas och behandlas?

Mateus samlar in personuppgifter som du i första hand själv lämnar direkt till oss när du använder våra tjänster såsom vid köp eller när du gör beställningar eller registrerar dig på webbsidan, kontaktar kundservice, prenumererar på nyhetsbrev eller lämnar ut dem i vår butik Uppgifter samlas även in genom cookies för att kunna administrera dina köp och för att förbättra din användarupplevelse. Vi har också kameraövervakning i vår butik på Karlavägen 64 i Stockholm och lagrar därför tillfälligt personuppgifter i form av kamerabilder. Mateus kan komma att lämna ut dina uppgifter till tredje part, såsom till samarbetspartners samt leverantörer av kort- och kommunikationstjänster i marknadsföringssyfte och för att fullgöra vår förpliktelse mot dig. Vid all hantering av personuppgifter iakttas dock alltid hög säkerhet och sekretess. Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part om vi inte har ditt tillstånd till det.

Hur använder vi dina uppgifter?

Mateus behandlar personuppgifter i huvudsak för de ändamål som anges nedan:

• För att kunna hantera din beställning och administrera ditt användarkonto/kundprofil

• Möjliggöra kundtjänst kommunikation och ge god service på dina frågor du har till oss som kund

• Genomföra analyser av beställningar och utföra utskick av nyhetsbrev

• För att kunna genomföra analyser och marknadsundersökningar

• Analys av ditt beteende på vår webbsida för att utveckla, leverera och förbättra våra webshop och dess tjänster

• Analys kring vilka av våra varor du är intresserad av, vilka av våra nyhetsbrev du interagerat med, uppgifter om dina inköp. Denna information kan vi därefter komma att överlåta till våra samarbetspartners. Detta sker då helt anonymiserat

• För att skicka dig information och personifierad marknadsföring via digitala kontaktvägar t.ex Facebook, Instagram & Google då du har en aktiv kundrelation med oss. Observera att du när som helst kan tacka nej till detta. Vill du veta mer hur Meta och Google hanterar din data kan du hitta mer information här

• För att kunna ge dig relevanta rekommendationer och anpassade tjänster baserat på vad andra med liknande beteendemönster har intresserat sig för eller sökt efter på vår webbshop

• För att skicka viktiga meddelanden om förändringar i våra villkor och policyer

• För att kunna fullgöra rättsliga förpliktelser t.ex. avseende krav i bokföringslagen

Hur länge sparas uppgifterna?


I och med att du lämnar uppgifter till Mateus ger du din tillåtelse till att Mateus registrerar, lagrar och behandlar de angivna personuppgifterna för angivna ändamål. Mateus kommer att lagra dina personuppgifter så länge du är kund hos oss, dvs så länge du inte har avregistrerat ditt konto hos Mateus. Vi kommer även att rensa bort och i vissa fall anonymisera personuppgifter för kunder som inte längre är aktiva.

Vilka är dina rättigheter?

Rätt till rättelse

Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta kan du begära att uppgifterna ska rättas.

Rätt till radering

Du har rätt att begära radering av dina personuppgifter som vi behandlar. Om du begär radering av personuppgifter kan vi inte alltid tillmötesgå din begäran bland annat om:

• Uppgifterna är nödvändiga för att tillhandahålla den tjänst eller produkt du har beställt

• Vi har tvingande berättigade skäl att behålla dina personuppgifter som överväger ditt integritetsintresse.

• Personuppgifterna måste sparas för att uppfylla en rättslig förpliktelse.

Ändringar i denna Sekretess- och integritetspolicy

Mateus förbehåller sig rätten att när som helst göra ändringar i denna sekretess- och integritetspolicy i den utsträckning ändringarna är nödvändiga för att t.ex. uppfylla nya legala eller tekniska krav. Alla ändringar av denna Integritetspolicy kommer att publiceras på webbplatsen.

Information om cookies

Mateus använder cookies för att förbättra din kundupplevelse och ge dig relevant information. Cookies är en liten textfil som lagras på din hårddisk när du besöker hemsidor. Mateus använder cookies i statistikändamål för att förbättra hemsidan för användaren eller ge oss statistik om hur besökaren använder sig av sajten och för att spara funktionella inställningar såsom språk. Det finns två typer av cookies som kallas Permanent Cookie och Session Cookie och dessa kan i sin tur vara antingen förstahands-cookies eller tredjeparts-cookies. Genom att godkänna Mateus köpvillkor och/eller denna integritetspolicy och/eller använda Mateus webbsida samtycker du till behandlingen av cookies enligt vad som sägs här.

Permanent cookie

Denna typ av cookie sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator. Den används till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål, val och intressen samt för analytiska ändamål.

Session cookie

Under tiden en besökare är inne på en webbsida, lagras denna typ av cookie temporärt i minnet på besökarens dator. Session Cookies försvinner när du stänger din webbläsare. Förstahands-cookies placeras av hemsidan du besöker medan tredjeparts-cookies placeras av en annan part. Tredjeparts-cookies används ofta för bland annat Google Analytics och Facebook med syftet att förstå hur hemsidan används, hur man kan förbättra användarupplevelsen samt annonsering.

Hur tar man bort cookies?

Du kan enkelt radera cookies via din webbläsare. Besök din webbläsares hjälpsida för mer information om hur du går till väga. Observera att om du väljer att avaktivera cookies kommer du inte kunna nyttja alla funktioner på vår hemsida.

För ytterligare information om personuppgiftshantering, eller om du har frågor, är du välkommen att kontakta oss på: [email protected]